Fordi RawFood er så mye mer enn bare enn den maten du finner i grønnsaks- og fruktdisken. Statens ernæringsråds klare anbefaling er å spise mere grønnsaker, og mindre kjøtt og sukker. Raw Food er akkurat dette, og egentlig ikke noe hokuspokus. Vi bruker teknikker som har vært i bruk i årtusener, hvor vi blant annet syrner nøtter, kokos og grønnsaker. Vi bløtlegger, dehydrerer, og smaksetter maten, slik at den er fiks ferdig til bruk. Dette er tidkrevende prosesser som trenger nøye oppfølging, men resultatet blir god, lettere fordøyelig mat.

For at en matvare skal kunne kalles raw, skal den ikke være varmet opp over 42 grader. Dette fordi mange av de enzymene som finnes i maten ødelegges ved oppvarming.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er enzymer “nødvendige for alle celler i kroppen. Uten enzymene ville ikke cellen kunne utført prosesser som er avgjørende for dens overlevelse.”

Vi mener derfor alle har godt av å spise litt mer rå mat, som inneholder sin naturlige mengde enzymer, vitaminer og mineraler. Vi heter «Blended» fordi vi tror på et variert kosthold, mat behøver ikke å være enten eller; om man velger å spise RawFood til et måltid, så betyr det ikke at man ikke kan kombinere dette med annen mat.

For det er med Raw Food på samme måte som med vanlig mat, selv om man spiser salat på mandag, så betyr det ikke at man ikke kan spise pizza på tirsdag. Velg det som passer deg best!